Skapa konto på Auktionet

Skapa ett gratiskonto på Auktionet och börja buda direkt.

Skapa konto direkt

Kontakta oss

Har ni frågor, ris eller ros är vi alltid intresserade av att komma i kontakt med er.

Kontakta oss

Vanliga frågor och svar

Har ni frågor om hur auktions-förfarandet fungerar, frakt mm.

Läs mer här

Certifierad E-Handel

ehandelscertifiering.se
Laddar . . .

FAQs

BETALNING

Hur betalar jag vunna objekt?

När du vinner en auktion skickas ett betalningsunderlag till din registrerade e-postadress. Detta betalningsunderlag skickas automatiskt från Auktion 1 AB några minuter efter att du vunnit auktionen. På underlaget finner du samtliga uppgifter om säljaren och det du behöver för att kunna betala ditt vunna auktionsobjekt.

Top

Om jag vinner flera auktioner, räcker det att jag gör en betalning på totalsumman?

Varje auktionsobjekt är unik och får ett eget betalningsunderlag. Så om ni vunnit flera auktioner så får ni ett betalningsunderlag för varje objekt.

Top

Hur många dagar har jag på mig att betala en vunnen auktion?

Betalning skall ske senast fem (5) kalenderdagar efter auktionens slut. När Auktion 1 AB erhållit betalning så får köparen en bekräftelse att vi mottagit betalning och att objektet kan hämtas hos säljaren.

Top

När får jag kvittot på mina betalda objekt?

Köparen erhåller ett kvitto/utlämningsbevis när du hämtar ut objektet hos säljaren, alternativt skickas till er via e-post eller med i objektet som gått från säljaren via transport eller ombud. Observera att köpta objekt kan avhämtas först när full betalning betalats och kommit Auktion 1 AB:s klientmedelskonto tillhanda.

Top

Hur många dagar har jag på mig att hämta mina objekt?

Köpta objekt skall hämtas inom sju (7) kalenderdagar. Auktionsobjektet kan inte hämtas förrän fullbetalning har skett. Ta därför gärna med en kopia/utskrift på inbetalningen om du har betalat dagen innan du hämtar. Om inte objektet hämtas efter sju (7) kalenderdagar och inget annat överenskommits med säljaren, har säljaren rätt att ta en lagringsavgift. Lagringsavgiften kan variera se separat information i varje auktionsobjekt.

Top

Kan jag välja hur jag vill betala mitt objekt?

Det är enkelt, säkert och tryggt för köparen att betala sitt auktionsobjekt. Du har som köpare möjlighet att välja vilket betalningsalternativ som passar dig bäst. Vi erbjuder flera sätt att betala ditt köp, Kortbetalning alternativt Swish. Alla transaktioner sker genom noga kontrollerade banksystem, köparen bestämmer själv hur han/hon vill betala. När du fått ditt betalningsunderlag via e-post hittar du utförligare information om de olika betalningsalternativ som vi erbjuder i samarbete med Swedbank Pay. Auktion 1 AB sköter av säkerhetstekniska skäl den ekonomiska transaktionen mellan köparna och säljarna. Genom auktionet.se leveransgodkännandesystem övervakar Auktion 1 AB viss del själva utbytet av objektet för att säkerställa i möjligaste mån att både köpare och uppdragsgivare/säljare är nöjda med affären. Auktion 1 AB sköter den ekonomiska transaktionen mellan användarna genom våra betalsystem och Swedbank Pay. Har du några frågor ber vi dig kontakta vår kundtjänst som mer än gärna svarar på alla dina frågor. Swedbank Pay är PCI-certifierade av Visa och MasterCard. Certifieringen uppnås genom mycket höga krav på system- och nätverkssäkerhet, kontinuerlig övervakning och en mycket sträng säkerhetspolicy. Certifikatet gäller för 12 månader och måste förnyas årligen. Av säkerhetsskäl lagras inte känslig betalningsinformation som exempelvis kortnummer hos auktionet.se. All information som läggs in krypteras istället på betalningssidorna hos Swedbank Pay som är säkrade med SSL-certifikat Läs mer www.swedbankpay.se/dataskydd

Top

Kan jag betala med Bank-/Kreditkort?

Du betalar direkt från auktionet.se med ditt betal- eller kreditkort. Vi accepterar VISA och MasterCard. Viktigt att veta är att vi erbjuder 3D Secure/SecureCode som är en säkrare lösning för dig som betalar med kort. 3D Secure är en teknik framtagen av VISA för att verifiera dig som konsument när du betalar med ditt kort på Internet. Standarden används även av MasterCard. Fördelar för dig som konsument att använda en betaltjänst på Internet som erbjuder 3D Secure innebär att du får en möjlighet att verifiera att du är den verkliga kortinnehavaren, vilket innebär mindre risk att kortet används i bedrägligt syfte. Våra kortbetalningar hanteras av Swedbank Pay och de är licensierade för 3-D Secure (Verified by Visa och MasterCard SecureCode) och certifierade enligt PCI DSS. De följer bankernas krav på sekretess och säkerhetcertifieringar.

Top

Hur går ett kortköp till?

Väljer du att betala mot Bankkort/Betalkort så tillkommer det ingen extra avgift. Vi accepterar VISA och MasterCard. När du betalar med kort hanteras betalningen av vår betalningspartner Swedbank Pay för att garantera snabb och säker betalning.

Lite kort om hur ett kortköp går till:

- När du fått betalningsunderlaget via e-post så får du information om betalningen och en länk in på auktionet.se där det krävs att du loggar in med dina medlemsuppgifter för påbörja betalningen av det vunna auktionsobjektet.

- Därefter väljer du kort som betalsätt. Betalning sker på Swedbank Pay sida som är inlänkad till auktionet.se. Auktionet.se hanterar inte era kortuppgifter. Auktionet.se har inte tillgång eller möjlighet att se era kortuppgifter utan det hanteras säkert och krypterat av Swedbank Pay via ett inlänkat fönster på vår sida.

- Var noga med att alla dina kortuppgifter stämmer innan du klickar dig vidare för att genomföra köpet!

- Pengarna reserveras på ditt kort (vilket innebär att du inte kommer åt pengarna men de har ännu inte dragits).

Auktion 1 AB sparar ALDRIG några uppgifter gällande ditt kort! 
All information skickas krypterad via säkrade servrar (SSL/HTTPS). 
Du kan lätt själv undersöka att all information som skickas via webbläsaren är säker genom att titta så att adressraden börjar med https:// (normal trafik går över ). 
Auktionet.se hanterar personuppgifter enligt den svenska personuppgiftslagen, PUL. Detta innebär att personuppgifterna skyddas enligt de villkor som rör behandlingen av de uppgifterna. 
Betalväxeln (Swedbank Pay) som all kortbetalning går igenom uppfyller kraven för PCI-DSS.

Top

Kan jag betala med Swish?

Du betalar direkt från auktionet.se med Swish. Betalning via Swish hanteras av Swedbank Pay via Swedbank AB som är den part som behandlar dina personuppgifter.

För fullständig information om Swedbanks behandling av personuppgifter för betalmedet Swish, se www.swedbank.se/om-oss/behandling-av-personuppgifter.html

Top

Vågar jag lämna ut mitt kreditkortsnummer på Internet?

Vi är mycket noga med hög säkerhet för våra kunder. Därför använder vi oss av så kallad SSL-kryptering där banken står för all säkerhet. Det betyder att ingen obehörig kan läsa dina personliga uppgifter. Vi använder SSL (Secure Socket Layer) som är ett protokoll för säker överföring av data via internet (eller andra nätverk). Företaget Netscape Communications har tagit fram och utvecklat SSL - protokollet som nu har blivit industristandard. Ett protokoll är en uppsättning regler och procedurer om hur informationen (datan) ska behandlas. SSL-protokollet behandlar datan på flera olika sätt och "kastar om" informationen. Detta görs för att datan inte ska vara läsbar under överföringen mellan de två datorerna, denna "omkastning" kallas kryptering. När datan tas emot hos mottagaren ser SSL till att "sätta tillbaka" datan i dess ursprungliga ordning, gör en kontroll på att avsändaren är korrekt (Server Authentication) och kontrollerar dessutom att datan inte har blivit förändrad under överföringen (Message Integrity). SSL använder digitala certifikat för att kontrollera sändare, mottagare eller både sändare och mottagare av dataöverföringen.

Ett digitalt certifikat är det "verktyg" som används för att koppla informationen om en individ eller organisation till en så kallad "public key" (allmän nyckel) med två syften:
- Alla SSL-certifikat till internet handhas av företag som är certifierade certifikatskapare. Detta medför också att alla SSL-certifikat är unika och korrekt utfärdade. Alla som ansöker om SSL-certifikat måste styrka sin egen eller sin organisations identitet för att få köpa ett SSL-certifikat.
- För konsumenter är det enda kravet för att använda SSL att webbläsaren klarar SSL, vilket de två mest använda webbläsarna Internet Explorer och Firefox har kunnat sedan många versioner tillbaka. Dessutom krävs att SSL inte är avstängt i inställningarna för webbläsaren.

Auktion 1 AB ligger i framkant när det gäller att nyttja nya möjligheter och ny teknik för att öka säkerheten på auktionet.se kring våra betaltjänster. Vi följer hela tiden noga utvecklingen och i takt med denna kommer vi alltid att arbeta för att erbjuda dig den säkraste lösningen.

Top